Ziua Naționala a Cîmpului 2016

2016-06-09_20.52.08

       În scopul dezvoltării și promovării particularităților tehnologice inovatoare în producerea semințelor, Cooperativa de Întreprinzător Agrostoc organizează anual Zile de Cîmp. Nu a fost o excepție și sezonul primăvară – vară a anului 2016, astfel pe data de 09 iunie CÎ ”Agrostoc” a petrecut Ziua Națională a Cîmpului pe fermele vegetale ale întreprinderii-fiică ”Agrostoc-Prim” din s. Visoca, r-nul Soroca.

        La eveniment au fost prezenți peste 200 de invitați:

  • Administratori ai întreprinderilor și gospodăriilor agricole din întreaga țară;
  • Reprezentanți ai companiilor partenere a Cooperativei (Bayer CropScience, Euralis Semences, Pioneer, DuPont, Compo Experts, etc).
  • Reprezentant al Institutului de Selecție și Genetică al Academiei de Științe al Ucrainei – dl Ereneak Nicolai;
  • Reprezentant al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Agricolă, Fundulea – dl. Pompiliu Mustățea;
  • Reprezentant al Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al Academiei de Științe din Moldova – dna Larisa Andronic.

       Genericul zilei: Prezentarea particularităților tehnologice de cultivare a cerealelor păioase și a mazării pentru boabe în anul 2016. Prezentarea loturilor cu diverse soiuri de mazăre, orz, grîu și floarea soarelui.

        Prezentările științifico-demonstrative au fost combinate cu un program distractiv moderat de artișii autohtoni și o tombolă cu premii valoroase.